Fractieassistent weg na bestuurscrisis

DE RONDE VENEN - Hans van Kessel legt per direct zijn functie neer als fractieassistent in de gemeente De Ronde Venen. Hij stapt op vanwege het opstappen van twee wethouders die het veld moesten ruimen naar aanleiding van een bestuurscrisis rond Duo+.
"CDA, RVB en VVD hebben op flagrante wijze misbruik gemaakt van democratische regels", stelt Van Kessel in een schriftelijke reactie. "Bovendien weigeren deze partijen een open debat over hun beweegredenen om de coalitie op te blazen." Volgens hem is er geen vertrouwen meer om op korte termijn met deze partijen samen te werken.
Van Kessel was tien jaar lang actief binnen de lokale politiek, eerst als raadslid voor GroenLinks in de voormalige gemeente Abcoude, later voor PvdA-GroenLinks-Lokaal Sociaal in De Ronde Venen. De laatste twee jaar was hij fractieassistent. Bertien Tweehuijsen neemt de plek in van Van Kessel.

CRISIS

De
rond de Duo+ ging over de bestuurlijke samenwerking met Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Een definitief besluit werd uiteindelijk niet genomen omdat de raad en het college het niet eens werden.
Omdat het proces de communicatie tussen de raad en het college niet ten goede kwam, verscheen er een rapport van de rekenkamercommissie. Dat rapport leidde ertoe dat de bom barstte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.