Stichtse Vecht wil meer statushouders opvangen

STICHTSE VECHT - Gemeente Stichtse Vecht moet gaan kijken naar de mogelijkheden om meer statushouders op te vangen, dan verplicht is. D66, GroenLinks, ChristenUnie-SGP en Streekbelangen willen een raadsconferentie over de opvang.
De gemeente kreeg in januari veel kritiek van inwoners op de plannen van een nieuw asielzoekerscentrum in Breukelen. Sinds het plan voor opvang aan de Merwedeweg werd verworpen, is het stil in de gemeenteraad.
"Het is lang genoeg stil geweest", zegt Femke Goedendorp, fractievoorzitter van D66. "Sinds februari heeft de gemeente niet meer gesproken over de opvang van vluchtelingen. Terwijl we het er eigenlijk allemaal over eens zijn: wij horen als gemeente mensen in nood te helpen".
Elke gemeente in Nederland is verplicht statushouders op te vangen. Dat zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Dit jaar moet Stichtse Vecht er 175 huisvesten. D66, GroenLinks, ChristenUnie-SGP en Streekbelangen in de gemeente staan open voor meer.
Aankomende donderdag wordt gekeken of de raadsconferentie over de opvang nog voor de zomer kan plaatsvinden. Hoe de extra statushouders moeten worden opgevangen is mogelijk ook nog onderwerp van dicussie. Het is gemeenten toegestaan om maximaal 75 vergunninghouders op één plek onder te brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.