Artiesten vinden Figi slechtste theater

ZEIST - Net als vorig jaar is het slechtste theater van Nederland Figi in Zeist. Dat schrijft de Volkskrant naar aanleiding van een enquête onder artiesten. Die geven het programma en de sfeer een dikke onvoldoende.
De vragen gingen over alles wat artiesten positief en negatief tegenkomen. Die opmerkingen moesten wel worden beargumenteerd. Er is daarbij ook naar tops en flops onder theaters gevraagd, inclusief een beargumenteerde rangorde.

FOUTLOOS

Directeur Jos Ruijs van Figi herkent zich niet in de beoordeling. Volgens hem is het niet eerlijk dat zijn theater de lijst dit jaar weer aanvoert. "We hebben twee jaar geleden een incident gehad. Maar het afgelopen jaar is foutloos verlopen en kregen we positieve reacties van de artiesten. En die komen graag terug, vertelden ze ons. Jammer dat dan die fout nu weer meegespeeld heeft bij de beoordeling," zegt hij tegen RTV Utrecht.
Het Fulcotheater in IJsselstein eindigde in de lijst van slechtste theaters op nummer vijf. Een van de artiesten noemt de sfeer er "onaangenaam", schrijft de Volkskrant. Zo zou een bardame hier een kopje heet water voor een pijnstiller hebben beoordeeld als "gebruikt drankje", dat werd afgetrokken van de inkomsten van de artiest.

THEATERS

De Volkskrant heeft de enquête uitgezet in samenwerking met onder meer de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten en FNV Kiem Theater en Dans. Anders dan vorig jaar zijn ook de theaters zelf ondervraagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.