"Chinese jacht op babyvoeding gestuit"

UTRECHT - De Chinese honger naar Nederlandse melkpoeder voor baby's slinkt snel door recente maatregelen.
Winkels zien steeds minder professionele opkopers. Een zegen voor jonge ouders, want de babyvoeding is nu vaak weer voorradig, schrijft het AD.
Detailhandel Nederland merkt dat de laatste maanden duidelijk minder wordt verkocht voor de Chinese markt.
Bij filialen van Albert Heijn en Etos is "minder vraag en minder overlast dan voorheen", zegt een woordvoerder van Ahold. Producent Nutricia constateert tevreden dat de vraag inzakt.

MAATREGELEN

De branche heeft er alles aan gedaan om de overlast te bestrijden. Zo mochten klanten nog maar één pak per persoon kopen. Ook werden pakken
, maar die maatregel werd weer teruggedraaid.
Nutricia schroefde de Nederlandse productie op met 50 miljoen pakken per jaar en sloot begin dit jaar een deal met de Chinese webshop Tmall Global. Die brengt de in Nederland gemaakte melkpoeder nu direct op de Chinese markt, tegen veel lagere prijzen dan de handelaren vragen.
In de provincie Utrecht was de afgelopen jaren ook overlast van babyvoedingbendes. Op de 1e Daalsedijk in Utrecht werd bijvoorbeeld een Mercedes vol met Nutrilon-dozen klemgereden. Ook in onder meer Houten, Baarn, Breukelen, Mijdrecht, Abcoude en Woudenberg waren bendes en handelaren actief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.