Drankverbod in delen Amersfoort

© Roos Koole, ANP
AMERSFOORT - Amersfoort legt alcoholgebruik op straat aan banden. In delen van de wijken Kruiskamp, Vathorst en Soesterkwartier loopt het uit hand of dreigt dit te gebeuren.
Volgens de gemeente is de openbare orde in het geding. Daarom is een aantal gebieden drooggelegd. Hier is het ook verboden om aangebroken flessen, glazen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij je te hebben.
Alcoholconsumptie op de openbare weg is in Nederland niet overal verboden, zolang er geen sprake is van overlast of dronkenschap. Gemeenten kunnen met een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gebieden aanwijzen waar niet mag worden gedronken.

DE GEBIEDEN

In de wijk Kruiskamp gaat het om het voormalige kazerneterrein op de Hogeweg: het gebied tussen en met inbegrip van de Hogeweg tussen het Zeevaarderspad, James Cookstraat en Magelhaenstraat.
In het Soesterkwartier geldt het verbod in het Casper van Wittelplantsoen (het gebied tussen en met inbegrip van de Puntenburgerlaan, Casper van Wittelplantsoen en de Flevostraat.
In Vathorst gaat het om de speeltuin, het gebied tussen en met inbegrip van Damespolder, Cathalijnepolder, Amaliapolder. De Bron: het gebied tussen en met inbegrip van Veluwemeer, Victoriameer, Oostzee, Arabische zee en Zwarte Zee. En de skatebaan: het gebied tussen en met inbegrip van de Hanzeboulevard, Heideweg, Caraïben en de spoorlijn.

Burgemeester Bolsius over het drankverbod in de stad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.