Duizenden techneuten bivakkeren in Jaarbeurs

Duizenden tentjes staan klaar in de Jaarbeurs voor deelnemers aan de Campus Party.
Duizenden tentjes staan klaar in de Jaarbeurs voor deelnemers aan de Campus Party. © RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse Jaarbeurs is tot en met het weekend het domein van duizenden jonge techneuten uit de hele wereld voor de vijftigste Campus Party, 's werelds grootste technologiefestival. Zo'n 1800 van hen kamperen drie dagen lang in de Jaarbeurshallen. Ze krijgen gezelschap van zo'n 9000 dagbezoekers.
De voornamelijk jonge deelnemers werken tijdens het evenement aan nieuwe technologie en innovaties. Ze worden geïnspireerd door topmensen van grote techbedrijven en Nobelprijswinnaars, maar ook door topjournalisten en politici als oud-Eurocommissaris Neelie Kroes en staatssecretaris Sander Dekker van onderwijs.
Thema van de Campus Party is onder meer de slimme stad, een onderwerp waarmee Utrecht zich graag wil profileren. De stad en de provincie hebben dan ook hun best gedaan om het evenement naar Utrecht te krijgen. Ze leveren cases aan en er zijn sprekers uit de stad.

BEREIKBAARHEID

Floris de Gelder, directeur van het Utrecht Science Park, vraagt de deelnemers om mee te denken over de bereikbaarheid van de Uithof en de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk van milieu en verkeer hoopt op innovatieve ideeën voor het gebied rondom het Centraal Station. Ook de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht zijn bij Campus Party betrokken.
Zaterdag is de familie- en meidendag en dan is iedereen welkom. De deelnemers houden dan onder meer een indoor drone-race, er zijn nieuwe games te spelen en bezoekers kunnen lezingen volgen van onder meer Neelie Kroes.
Het festival is voor het eerst in Nederland. De Campus Party is naar ons land gekomen omdat Nederland dit halfjaar voorzitter is van de Europese Unie. Vijftig leerlingen van ROC Midden Nederland zijn als vrijwilliger betrokken bij het evenement.

Duizenden techneuten bivakkeren in Jaarbeurs
Utrecht Science Park vraagt oplossingen voor bereikbaarheidsprobleem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.