Nieuwe kans voor golfkarservice ouderen Houten

HOUTEN - Een nieuw initiatief moet de golfkarren voor ouderen in Houten laten rijden. De gemeente zegt meer geld toe en de ouderenbonden gaan een bijdrage leveren. Dat bleek dinsdagavond tijdens een bijeenkomst.
Aanvankelijk zou de golfkarservice in oktober stoppen. Kinderdagverblijf Kidslodge rijdt met de wagentjes sinds 2012 als proef, maar dat bleek niet haalbaar en rendabel te zijn.

ONVERWACHT

Kids Lodge is nu van plan om een nieuwe stichting op te richten voor het vervoer. De voorwaarde is dat de gemeente financieel bijdraagt, ondersteuning biedt in de opzet en dat maatschappelijke partners meehelpen met de exploitatie. Dit kan bijvoorbeeld door de inzet van vrijwilligers die met de wagentjes gaan rijden.
De lokale SGP zette het probleem op de kaart en is blij met de onverwachte hulp. "Het is nu zaak om zo snel mogelijk om de tafel te gaan om zo zo snel mogelijk die stichting op te richten."

ONDERZOEK

Eerder deed de gemeente een onderzoek naar een nieuwe vervoerder voor de golfkarretjes. Toen was er geen maatschappelijke organisatie die de verantwoordelijkheid op zich wilde nemen.
Volgens de SGP is het belangrijk dat de golfkarren voor ouderen blijven rijden, omdat Houten in rap tempo vergrijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.