Klas wil Daniël en David in Baarn houden

BAARN - Klasgenoten van de broertjes Daniël en David uit Baarn hebben actiegevoerd in Den Haag om de jongens in Nederland te houden. De broertjes dreigen te worden uitgezet naar Rusland.
Een bus vol basisschoolleerlingen en ouders is naar Den Haag gegaan om een petitie aan te bieden aan de Kamercommissie Veiligheid en Justitie. "We krijgen een rondleiding en er wordt verteld over kinderen die hetzelfde probleem hebben als wij," vertelde Daniël vooraf. Onder de petitie zijn meer dan 12.000 handtekeningen gezet.
Daniël baalt er ontzettend van dat hij met zijn familie naar Rusland moet. "Ik ben hier geboren en mijn broer ook. We willen hier heel graag blijven en we spreken de taal. Russisch kan ik maar een klein beetje."

BURGEMEESTER

De Baarnse burgemeester Röell is ook naar Den Haag gegaan om zch sterk te maken voor de broertjes. "Eerder heb ik al in een brief aan de staatssecretaris bepleit dat kinderen die al elf en tien jaar in Nederland zijn, hier gewoon moeten blijven."
Het Utrechtse Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks wil dat de wet op dit gebied veranderd wordt. Röell herkent zich daar wel in. "Het gaat om veel meer kinderen en elke keer wordt daar weer in individuele gevallen aandacht voor gevraagd. Daarom wil ik de Kamer oproepen: regel het goed, zodat snel duidelijk wordt wanneer iemand mag blijven en wanneer niet. In dat laatste geval moet je dan ook streng zijn."

Verslaggever Richard Grootbod reist mee met de bus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.