Busje Utrechtse band in vlammen op

UTRECHT - Een busje van de Utrechtse band The Royal Engineers is uitgebrand in de nacht van woensdag op donderdag. De muzikanten zijn ongedeerd maar bijna al hun instrumenten gingen in vlammen op.
De band had een radio-optreden in Hilversum en op de terugweg ging het mis op de ring van Utrecht. Rond middernacht ontstond brand door kortsluiting. Van de bus is weinig meer over. Een filmpje van de brand is te zien op Facebook.
"Rens was als enige zo heldhaftig om zijn gitaar te redden", zegt drummer Michiel Buijsse. "Maar alle andere instrumenten zijn kapot, dat is bijna ons complete instrumentarium. De schade loopt in de duizenden euro's."

LEENINSTRUMENTEN

Buijsse denkt niet dat toekomstige optredens in gevaar komen. Veel collega-musici hebben al aangeboden om instrumenten uit te lenen. The Royal Engineers denken erover om binnenkort een crowdfundingactie op te zetten.
The Royal Engineers is een opkomende band uit de stad Utrecht. De zeskoppige muziekgroep is onder meer bekend als voormalige huisband van FOX Sports-programma De Eretribune.

Drummer Michiel Buijsse over de brand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.