Oude Raadhuis Rhenen wordt museum

© RTV Utrecht
RHENEN - Als het aan het college van B en W van Rhenen ligt, wordt het Oude Raadhuis in het Museumkwartier het nieuwe onderkomen van het lokale museum en de VVV. Daarvoor is meer dan een miljoen euro beschikbaar gesteld.
Het Oude Raadhuis staat al lange tijd leeg. In 2014 werd gesproken over horeca in het pand, maar de geïnteresseerde ondernemer trok zich terug. De buurt was tegen horeca uit angst voor overlast.
In het raadhuis worden jaarlijks nog zo'n 30 huwelijken voltrokken. Dat moet ook in de toekomst mogelijk blijven, vindt het college.

RONDEEL

Het lokale museum is nu gevestigd in Het Rondeel, het pand vlak voor het raadhuis. Eerder zei het museumbestuur daar graag te willen blijven, maar nu blijkt het museum toch te gaan verhuizen. Het Rondeel wordt door de gemeente verkocht en daar kunnen woningen in komen.
Volgens het college is het Raadhuis een goede plek voor het museum en de VVV. "Het gebouw is een monument op zich. Mensen willen daar graag zijn. Dat helpt een klein museum ook weer."

BEZUINIGING

Er was al ruim 2 ton beschikbaar ter voorbereiding van de verhuizing. Volgens het college moet daar nog 874.000 euro bij om te investeren. Uiteindelijk kan de gemeente 60.000 euro per jaar besparen, door het afstoten van het gebouw waar het museum nu in zit. Ook wordt het museum verzelfstandigd.
Op 14 juni wordt het voorstel besproken in de raad. Als die akkoord gaat, moet de verhuizing van het museum vóór de start van het toeristisch seizoen van 2018 voltooid zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.