Twenteaanhang te laat voor kort geding tegen KNVB

UTRECHT/ZEIST - Twenteaanhangers die vrijdagochtend het kort geding van hun club tegen de KNVB wilden bijwonen, hebben vertraging opgelopen in de trein. Tussen Amersfoort en Hoevelaken werd onverwacht aan het spoor gewerkt. De fans waren daardoor te laat voor het begin van de rechtszaak. In de zaal zit een handjevol supporters.
Om hoeveel aanhangers van FC Twente het gaat is niet bekend. De politiecoördinatoren die voetbalhooligans van de diverse profclubs volgen, hebben geen informatie over grote groepen supporters die onderweg zijn gegaan, meldde een woordvoerder van de politie eerder op de ochtend.

DOODSTEEK

FC Twente heeft de voetbalbond in Zeist voor de rechter gedaagd. De KNVB degradeert de club uit Enschede uit de Eredivisie vanwege financieel wanbeleid. De uitkomst van het kort geding heeft grote gevolgen voor de voetbalclub. Volgens FC Twente betekent degradatie zelfs de doodsteek.
Twente zegt dat de licentiecommissie van de KNVB zich onder meer niet aan eerdere afspraken heeft gehouden. De commissie stelde in december vorig jaar voorwaarden, waaraan FC Twente moest voldoen om in de eredivisie te mogen blijven. Volgens de clubleiding is dat gelukt.

LICENTIE

De commissie kwam toch met een voorgenomen besluit om FC Twente de licentie voor de eredivisie af te pakken en direct een nieuwe te verlenen voor de Jupiler League. De Centrale Spelersraad - een inspraakorgaan van profvoetballers uit het hele land - was het daarmee niet eens.
De licentiecommissie legde het negatieve advies van de spelers donderdag naast zich neer. Daarmee werd het besluit van de licentiecommissie definitief.
De rechtbank doet vrijdag geen uitspraak, dat gebeurt uiterlijk 10 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.