Max Verstappen mogelijk in voetsporen Carel Godin de Beaufort

MAARSBERGEN - Als autocoureur Max Verstappen zondag in Monaco vooraan mag starten, is hij de tweede Nederlander ooit op pole position bij een Grand Prix Formule 1. De eerste was Carel Godin de Beaufort met zijn team Ecurie Maarsbergen.
Weinigen herinneren zich nog dat Godin de Beaufort in 1963 in Rome op de eerste startpositie stond. Dat komt waarschijnlijk doordat die Grand Prix niet meetelde voor het wereldkampioenschap. De boomlange Maarsbergenaar in zijn nogal krappe Porsche 718 was ook de eerste Formule 1-coureur in ons land die punten verdiende voor het wereldkampioenschap.

MOEDER EN ZUS

Waar Max Verstappen wordt ondersteund door een team van vele honderden medewerkers, kon Godin de Beaufort vertrouwen op een vaste staf van drie. Twee daarvan waren zijn moeder en zijn zus Cornelie. De derde was automonteur Arie Ansems.
Zijn zus kijkt overigens met veel bewondering naar Nederlands nieuwe trots Verstappen. "Max is jong en zeer begaafd, hij doet het fantastisch", zegt ze tegen RTV Utrecht. "Ik vind het geweldig dat jonge mensen tegenwoordig zo goed begeleid worden. Dat zou eigenlijk voor alle sporten moeten gelden."
Carel Godin de Beaufort werd niet ouder dan 30 jaar. Hij verongelukte in 1964 op de Nordschleife van de Nürburgring. Daar werd toen de Grand Prix Formule 1 van Duitsland gereden.

Carel Godin de Beaufort eerste ooit op pole position GP Formule 1

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.