Koper voor modewinkels HoutBrox

PROVINCIE UTRECHT - Voor nog eens twaalf vestigingen van de failliete damesmodeketen HoutBrox gloort hoop op een doorstart, zij het onder een andere naam. Branchegenoot Van Uffelen wil verder met de winkels en gaat daarover in gesprek met verhuurders van de winkelpanden.
Het gaat om in totaal twaalf winkels, waaronder die in Utrecht, Amersfoort en Veenendaal.
HoutBrox en zusterbedrijf Duthler werden vorige maand failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Vorige week werd bekend dat het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen samen met het Belgische Shopinvest de failliete boedel overneemt.
Berden bleek evenwel vooral geïnteresseerd in de twintig filialen van Purdey, dat eveneens tot het Brova-concern behoorde. Van slechts drie van de meer dan twintig zaken van HoutBrox en Duthler was zeker dat ze open zouden blijven. Twaalf worden er nu doorverkocht aan Van Uffelen, meldde dat bedrijf maandag.
Voor welke van die twaalf winkels een doorstart mogelijk is, wordt medio juni bekend. Dat is afhankelijk van de onderhandelingen tussen Van Uffelen en de pandeigenaren. "Maar het is mijn uitdrukkelijke bedoeling met zo veel mogelijk HoutBrox-filialen door te gaan", zei directeur Pieter Cox van de Delftse onderneming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.