Code oranje beëindigd: weinig overlast in regio

PROVINCIE UTRECHT - Het zwaarste noodweer en onweer heeft Nederland verlaten. Het KNMI heeft maandagavond rond 21.45 uur code oranje beëindigd. In de provincie Utrecht geldt geen enkele waarschuwing meer.
De aangekondigde onweersbuien in de provincie Utrecht zorgden voor weinig overlast. Bij de brandweer waren twee incidenten van wateroverlast binnengekomen, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht eerder op de avond.

VINKEVEEN

De vele regen zette een woning aan de Waterhoenlaan in Vinkeveen blank. Brandweerlieden hebben het water afgevoerd, een verstopte afvoer bleek de boosdoener te zijn. De andere melding van wateroverlast kwam uit Veenendaal.
Net over de provinciegrens in Schoonhoven brak eerder op de avond brand uit in een woning doordat de bliksem insloeg. Ook een nabijgelegen lantaarnpaal werd getroffen. De netbeheerder moest langskomen omdat de stroom bij meerdere huizen was uitgevallen. Een persoon moest worden nagekeken door ambulancepersoneel, meldt de brandweer.

CODE ORANJE

Het KNMI waarschuwde sinds 17.00 uur voor zware onweersbuien en gaf daarom code oranje af. Aanvankelijk gold slechts code geel, maar de waarschuwing werd rond 17.00 uur opgeschroefd.
Aan het eind van de middag trokken de eerste onweersbuien over de provincie. Die gingen gepaard met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De waarschuwing is tot 1.00 uur 's nachts van kracht.
Tijdens de avondspits viel de overlast mee. Wel stond er file op de A1 tussen Naarden en Bunschoten. "Het is bumperstaren op de A1", meldde de VerkeersInformatieDienst op Twitter. Ook op de A12 bij Utrecht stond tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn file. Rond 18.30 uur stond het over 5 kilometer stil.

PARK RANDENBROEK

Vanwege de verwachte onweersbuien sloot een wijkagent in Amersfoort aan het eind van de middag Park Randenbroek tijdelijk af voor het publiek. Vorig jaar kwamen daar nog twee jonge vrouwen uit Amersfoort om het leven door een
.
In andere delen van Nederland, met name het oosten en zuiden, waren maandagochtend en -middag al heftige buien. In Utrecht, Zeist, Soest, Harmelen, Leusden en Veenendaal gaat de avondvierdaagse maandagavond niet door vanwege het voorspelde noodweer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.