Eis celstraf voor Colombiaans drugslab Abcoude

ABCOUDE - Het Openbaar Ministerie heeft tot vier jaar cel geëist tegen een groep Colombianen die een drugslaboratorium hadden in Abcoude. Het lab werd vorig jaar juni ontdekt in een boerderij aan de Gein-noord, vlakbij de provinciegrens met Noord-Holland.
Deskundigen zeggen volgens Het Parool dat het erop lijkt dat de verdachten synthetische cocaïne wilden fabriceren. Dat is ongekend in Nederland, schrijft de krant. Justitie kan niet bewijzen dat het ook gelukt is drugs te maken via dat ingewikkelde procedé.
De vondst van het laboratorium was toeval, meldt justitie. Politiemensen vielen het boerderijtje in Abcoude vorig jaar binnen en dachten vooral geld en drugs aan te treffen. Toen de agenten ammoniak roken, zochten ze verder en ontdekten ze het laboratorium.

DWANG

In het lab werkten twee chemici aan de synthetische drugs, schrijft de krant. Ze werden geholpen door enkele andere Colombianen. De chemici zeggen dat ze onder dwang werkten. Tijdens de zitting wilde één van hen niets zeggen uit angst dat zijn familie iets zou worden aangedaan.
Na de vondst van het drugslaboratorium zijn meerdere huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn versleutelde telefoons, administratie, notitieboekjes en wapens gevonden.
Volgende week komt een tweede deel van de organisatie voor de rechter. Dan zullen de advocaten ook hun pleidooi houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.