Hoofdrol Peter Paul Muller in nieuwe film Jean van de Velde

Peter Paul Muller als Bram Fischer
Peter Paul Muller als Bram Fischer © Cool Beans B.V.
UTRECHT - Acteur Peter Paul Muller speelt de hoofdrol in de nieuwe film Rivonia. Dat maakte de Utrechtse regisseur Jean van de Velde dinsdag bekend in Aan Tafel! op Radio M Utrecht.
Rivonia gaat over advocaat en burgerrechtenactivist Bram Fischer, die dus gespeeld zal worden door Muller. Hij was in het Zuid-Afrika van 1963 de raadsman van Nelson Mandela, Walter Sisulu en andere tegenstanders van de apartheid tijdens het Rivoniaproces. De verdediging bereikte een omzetting van de geëiste doodstraf in een levenslange gevangenisstraf.
Peter Paul Muller is onder meer bekend van zijn rol als Martin Morero in Gooische Vrouwen. Ook speelde hij crimineel Klaas Bruinsma in De Dominee en had hij de hoofdrol in De Passievrucht. Voor de voetbalfilm en serie All Stars werkte hij ook al samen met Van de Velde. "Peter Paul is al druk bezig om de taal onder de knie te krijgen", aldus de regisseur.
Van de Velde vertrekt volgende week voor een maand of vier naar Zuid-Afrika, het land waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht.
De film Rivonia komt waarschijnlijk uit in het najaar van 2017.

Interview met regisseur Jean van de Velde

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.