Mogelijk paardenvirus in Eemnes

EEMNES - De Paardenstek in Eemnes is tijdelijk gesloten voor buitenstaanders omdat mogelijk het rhinovirus heerst. Ton Rigter, eigenaar van de stal, heeft noodgedwongen één paard moeten laten inslapen.
"Nu is het wachten op de bloedmonsters", zegt Rigter tegen RTV Utrecht. "Daaruit moet blijken of het virus hier inderdaad heerst." De monsters komen naar verwachting woensdagavond of donderdagochtend binnen.

OP SLOT

Rigter neemt het zekere voor het onzekere en heeft zijn stal aan de Wakkerendijk in de Eemnesser polder voorlopig gesloten. De eigenaren van de paarden mogen nog binnenkomen als ze zich goed wassen, maar voor anderen is de stal verboden toegang. Paarden mogen niet van de stal af.
De staleigenaar heeft alle stallen in de buurt een bericht gestuurd over het mogelijke rhinovirus. "Ik vind het belangrijk om openheid van zaken te geven."
Op De Paardenstek verblijven in totaal 49 dieren. Een aantal van hen had de afgelopen dagen koortsverschijnselen, maar hoefde niet te worden ingeslapen.
Het rhinovirus is een bekend fenomeen in de paardenwereld. De dieren krijgen er neurologische klachten van. Ruim tien jaar geleden werd paardenpension de Heidehoek in Eemnes ook getroffen door het virus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.