Zondag actiedag tegen verbreding A27, A12

Tegenstanders van de verbreding van de A27 en de A12 demonstreren zondag tegen de plannen van minister Schultz. Ze vinden de uitbreiding onnodig, geldverspilling en vrezen voor geluidsoverlast en luchtverontreiniging. Bovendien moet voor de A27 een stuk van het bos Amelisweerd afgekalfd worden.
Deze maand hebben mensen de laatste kans om de plannen te beïnvloeden. Tot 20 juni liggen het ontwerp-tracébesluit en het milieueffectrapport ter inzage en kan iedereen een zienswijze indienen. De actievoerders hopen dat duizenden mensen dat ook gaan doen.
Zondag gaan onder meer leden van GroenLinks, Vrienden van Amelisweerd, Laat Lunetten Niet Stikken, Bewonersoverleg Ring en Rijnsweerd en Werkgroep A27 Voordorp in Lunetten op pad om zoveel mogelijk mensen in te lichten over de mogelijkheden tot inspraak.

DOORGAAND VERKEER

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd verbreden van zes naar zeven banen om
aan te leggen voor doorgaand verkeer. Dat moet veel files voorkomen. Ook wordt de verbindingsweg van de A28 naar de A27 aangepast en gaat knooppunt Rijnsweerd op de schop.
In de gemeentelijke politiek is niet alleen GroenLinks tegen de plannen. In de gemeenteraad van Utrecht is een grote meerderheid te vinden die niets ziet in de verbreding.

Waarom zou de A27 wél verbreed moeten worden?
Voor- en tegenstanders van de verbreding van de A27 met elkaar in debat bij U Vandaag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.