"Beste nieuwe haring in jaren"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/UTRECHT - Spakenburgse vishandelaren kunnen hun geluk niet op. Vanaf woensdag mag de Hollandse nieuwe weer verkocht worden. De haring zorgt voor een forse omzetstijging bij de visboeren.
"Ik ben de tel kwijt, maar ik schat dat ik er nu al een stuk of 300 verkocht heb", zegt visboer Arjan de Graaf na een halve dag werken. Hij staat met z'n kraam op het Kolkplein in Bunschoten. "Ik blijf haringen schoonmaken en het mooie is ze worden ook nog allemaal verkocht".

ZACHT EN VET

De nieuwe haring schijnt de beste in jaren te zijn. Klanten van Arjan likken hun vingers af na het verorberen van het visje. "Hij is superzacht en lekker vet", zegt een klant. Ook de visboer zelf is tevreden over de kwaliteit. "Hij is vetter dan vorig jaar en dat is een goed teken".

EERSTE VAATJE

Dinsdag werd traditiegetrouw het eerste vaatje haring verkocht. Maar liefst 90 duizend euro werd er betaald voor de Hollandse nieuwe. De opbrengst gaat naar de stichting Het Vergeten Kind. Vorig jaar bracht het eerste vaatje ongeveer de helft minder op.


Spakenburg in de ban van de nieuwe haring

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.