Busvertraging door brandweeracties provinciehuis

UTRECHT - Bij het Utrechtse provinciehuis verzamelen zich maandagmiddag actievoerende brandweermannen. Werkgevers en vakbonden praten daar maandagavond over een pensioenregeling. Omdat er actievoerders op de busbaan staan, rijden de bussen van en naar de Uithof met vertraging.
De onderhandelingen over een goede pensioenregeling voor brandweermensen komen maandag in een beslissende fase. Komen de partijen er niet uit, dan volgen een ultimatum en vakbondsacties.

LEVENSVERWACHTING

"Brandweermensen kunnen dit werk niet tot hun 65e doen. Wie wil er nou gered worden door een brandweerman van 65?" aldus Bert de Haas, bestuurder van FNV Overheid. "Bovendien is de levensverwachting van een brandweerman vele jaren korter dan van andere werknemers. Daarom is een fatsoenlijke regeling nodig, zodat ze eerder kunnen stoppen met werken."
De onderhandelingen maandagavond gaan heel moeilijk worden en leiden waarschijnlijk niet tot het gewenste resultaat, weet een woordvoerster van de FNV al. Vakbondsleden zullen de maandagavond dan ook meteen gebruiken om de horloges gelijk te zetten voor eventuele acties.

DOMPLEIN

Utrechtse brandweermannen voerden
nog actie op het Domplein. Zij vroegen daar aandacht voor onder meer en betere pensioenregeling.

Verslaggever Mark van der Wel bij het provinciehuis (17.00u)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.