Vijf jaar cel voor brute ontvoering in Utrecht

UTRECHT - De hoofdverdachte van een ontvoeringszaak in Utrecht moet vijf jaar achter de tralies. De rechter acht bewezen dat hij zijn slachtoffer een aantal weken gevangen heeft gehouden in een huis in Lunetten en later in een kleine kamer aan de Bernadottelaan in Kanaleneiland.
De ontvoerder vroeg vorig jaar zomer tegen de 90.000 euro losgeld van de familie van zijn slachtoffer na een ruzie over een drugsdeal. Het slachtoffer zou hem nog geld schuldig zijn geweest. De rechter neemt het de man kwalijk dat hij zijn eigen financiële gewin boven de gezondheid van het slachtoffer heeft gesteld.
Het slachtoffer werd van half augustus tot begin september in gijzeling gehouden. De politie maakte uiteindelijk een einde aan de ontvoering. Het slachtoffer was inmiddels tien kilo afgevallen en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij en zijn familie waren bang dat hij het er niet levend vanaf zou brengen.
Twee andere verdachten in de zaak krijgen beiden een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ze zetten het slachtoffer een aantal keer eten voor en grepen niet in toen ze zagen dat hij er slecht aan toe was. De rechter vindt daarom dat ze medeplichtig zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.