Schalkwijkse polder weer onder water

HOUTEN - Het waterschap en Linieland hebben samen een plan uitgewerkt voor de aanleg van een waterberging in de vorm van een inundatieveld in Schalkwijk. Het is de bedoeling om het gebied in de zomer tweemaal per maand onder water te laten lopen.
Het inundatieveld moet op een perceel langs de Achterdijk komen, dichtbij gemaal Blokhoven en het Fort Werk. Het perceel wordt gedeeltelijk afgegraven om ruimte te bieden voor water. Bij hevige regenval kan water worden geborgen.
Ook komt er voor wandelaars een vlonderpad en een lage kade met een wandelpad dwars door het gebied. Verder wordt er een uitzichtpunt ingericht. Het gebied wordt ook toegankelijk gemaakt voor kano's.

WATERLINIE

Inundatie is met de bekende forten trouwens een belangrijk onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met het inundatieveld wordt dit zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Dat meldt de gemeente Houten.
Op maandag 27 juni wordt een informatiebijeenkomst gehouden in cultureel centrum De Wiese in Schalkwijk. Op de website van het waterschap is het ontwerp-projectplan in te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.