Brandweer nog uren bezig in De Meern

DE MEERN - Het nablussen van de bedrijfsbrand in De Meern kan nog enkele uren duren. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht.
Er zijn drie graafmachines ingezet om te assisteren bij het blussen van de laatste brandhaardjes. Daarvoor is aan de buitenkant van het pand van Goes Internationaal Transport een laag golfplaten weggehaald want daarbinnen smeult isolatiemateriaal.

NL-ALERT

De waarschuwing aan omwonenden van bedrijventerrein Strijkviertel is niet meer van kracht. "Op dit moment is de rook helemaal weg. De ramen en deuren kunnen weer open als mensen de geur niet erg vinden", zegt woordvoerder Nick van Schaik van de brandweer.
Veel Utrechters melden dat ze de waarschwingen via NL-Alert over de brand niet op hun telefoon hebben ontvangen. Zowel zondagavond als maandagochtend, toen de wind was gedraaid, werd via dit systeem gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden.

AANZIENLIJKE SCHADE

Over de oorzaak kan de brandweer nog niets zeggen, evenmin als over de schade. "Maar gezien de grootte van het pand, 3000 m2, zal die aanzienlijk zijn", aldus de woordvoerder. Een ruwe schatting door
levert een bedrag van zo'n 15 miljoen euro op.
Het vuur heeft zondagavond snel om zich heen geslagen in de koelcellen van het bedrijf, zonder dat dat van buitenaf te zien was. "En we zijn erg voorzichtig als het dak in de brand staat, met name vanwege het instortingsgevaar," zegt woordvoerder Nick van Schaik.

UREN BLUSSEN

De brand brak zondagavond rond 20.30 uur uit. Het vuur was na enkele uren onder controle, maar rond 01.00 uur vonden de brandweerlieden binnenin het pand nog een brandhaard. Daar zijn ze vervolgens weer uren zoet mee geweest. Er waren bijna honderd brandweerlieden op de been.
Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Er zijn wel explosies gehoord, maar volgens de brandweer ging dat om blikken met fruit die uit elkaar klapten.

FAILLIET

Goes Internationaal Transport is eerder failliet gegaan maar heeft een tweede leven gekregen. In 2014 heeft Kivits-Drunen in combinatie met een aantal ex-Goes'ers een doorstart gerealiseerd. Het bedrijf bestond in 2013
.


Eigenaar Ad Goes: levenswerk in vlammen op
Verslaggever Richard Grootbod ter plaatse
Brandweerwoordvoerder Nick van Schaik
Brand bedrijfspand De Meern
De rookpluim is van verre te zien
Reportage over de brand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.