Handtastelijke kleermaker van militairen geschorst

SOESTERBERG - De zaak tegen een kleermaker die zeventien militairen in opleiding zou hebben aangerand, gaat op 10 november verder. Donderdagochtend was er een proforma-zitting. De 30-jarige verdachte Milomir M. was niet aanwezig. Zijn advocaat had geen onderzoekswensen.
De medewerker van het kledingdepot in Soesterberg zou vorig jaar de geslachtsdelen en billen van de militairen en cadetten hebben betast bij het aanmeten van de uitrustingen. De man uit Utrecht werkt voor Kleding & Persoonsgebonden Uitrustingsbedrijf (KPU). Hij is nu geschorst. Vrijdag loopt zijn contract af.

SERIEUS

Jean Debie, voorzitter van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel, spreekt van een serieuze zaak en hoopt dat de rechter hard optreedt. "Uiteraard horen mensen van elkaar af te blijven en elkaar niet te betasten. Elke vorm van ongewenst gedrag hoort niet thuis in de defensieorganisatie."
Bij Defensie zorgt Het Kleding & Persoonsgebonden Uitrustingsbedrijf (KPU) voor de kleding van militairen en burgers. Het is een grote hal met allerlei pasmogelijkheden en elektronische apparatuur om de maten op te meten. Zo kan de kleding voor elke militair juist worden aangeleverd. "Er zijn ook pasruimtes en er zijn ook uitrustingen waarbij geen pashok nodig is", legt Debie uit.

INTIEM

Gerda van Bekkum is coupeuse van beroep en heeft veel ervaring met het aanmeten van kleding. Volgens haar moeten kleermakers soms in de buurt van het kruis zijn om te meten.
"Bij het meten van de binnenlengte kan het een probleem zijn, maar dat kan je even van tevoren bespreken. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om de centimeter zo te houden dat de intieme delen niet worden aangeraakt."

OM: verdachte maakte misbruik van zijn positie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.