"Amsterdamsestraatweg Utrecht gevaarlijkste straat van Nederland"

UTRECHT - De Amsterdamsestraatweg in Utrecht is de gevaarlijkste straat van het land. Vorig jaar gebeurden daar zeker 31 ernstige verkeersongelukken, waarbij zeker 35 mensen gewond raakten. De kruising met de Marnixlaan en de St.Josephlaan is bovendien een van de gevaarlijkste kruispunten van Nederland.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van gegevens die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft verstrekt.
De redactie bracht 18.000 ongelukken in Nederland in kaart waarbij tenminste een gewonde viel of iemand overleed. Meer dan 8.000 daarvan gebeurden op kruispunten.

CARNEGIEDREEF

Opmerkelijk is dat behalve de gevaarlijke kruising op de Amsterdamsestraatweg de stad met het Pascalplein bij de Carnegiedreef nog een risicovol kruispunt heeft. Op beide kruispunten vielen vorig jaar bij zeven aanrijdingen negen gewonden. Alleen een kruising in Capelle aan den IJssel is volgens RTL Nieuws gevaarlijker. Daar vielen net zo veel gewonden, maar gebeurde een ongeluk meer.
In een reactie aan RTL Nieuws zegt de gemeent Utrecht het beeld van de Amsterdamsestraatweg als gevaarlijke straat te herkennen. Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk heeft al eerder aangekondigd dat ze van het traject van het centrum tot aan de Marnixlaan een 30-kilometerzone wil maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.