Petitie tegen nachtsportschool Oog in Al

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse wijk Oog in Al komen in actie tegen een sportschool die 24 uur per dag open wil zijn. Ze zien het niet zitten dat klanten 's nachts met een pasje naar binnen kunnen.
Om het protest kracht bij te zetten wordt donderdag een petitie met ruim duizend handtekeningen aangeboden aan burgemeester Van Zanen. "We hebben geen bezwaar tegen een sportschool op zich, maar het 24-uurskarakter is waar we tegen zijn."
De ongeruste bewoners van Oog in Al hopen dat de burgemeester zijn besluit om een ontheffing te geven op het bestemmingsplan terugdraait. Ze zijn bang dat andere ondernemers ook ontheffingen aanvragen. Ook vrezen ze nachtelijke drukte in de wijk.
De sportschool moet komen in een pand aan de Händelstraat dat al anderhalf jaar leegstaat. Pogingen de winkel te verhuren aan onder meer de HEMA, Kruidvat en Blokker zijn gestrand.

'GEEN OVERLAST'

Een 24-uurssportschool bestaat al in Houten. Buren hoeven volgens Jolanda Konincks van Anytime Fitnessclub niet te vrezen voor overlast. "Als je meer weet over het concept, is die onrust niet nodig. Het is voornamelijk gericht op mensen die overdag niet kunnen sporten."

Initatiefnemer sportschool: "Als je meer weet over het concept, is die onrust niet nodig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.