Toekomst Leidsche Rijn Centrum in handen a.s.r.

LEIDSCHE RIJN - Leidsche Rijn Centrum komt volledig in handen van a.s.r. De vastgoedtak van het Utrechtse verzekeringsbedrijf bouwt het winkelcentrum bij de A2-tunnel al, maar krijgt in de toekomst ook de regie over het gebied.
Het plan was dat Klépierre de regie van Leidsche Rijn Centrum zou overnemen, zodra het winkelcentrum eind 2017 wordt geopend. Het Franse winkelcentrumbedrijf zou dan uitbater zijn van zowel Hoog Catharijne als Leidsche Rijn Centrum. Door de overeenkomst kan Klépierre zich in Utrecht helemaal richten op Hoog Catharijne.
Een woordvoerder van a.s.r. zegt dat de plannen voor Leidsche Rijn Centrum niet zullen veranderen. Ook verwacht hij geen harde concurrentiestrijd tussen beide winkelcentra. "Het zijn toch twee heel verschillende winkelcentra en ze liggen op voldoende afstand van elkaar."
A.s.r. was al eigenaar van de parkeergarage met 1.300 plaatsen, de Jumbo Foodmarkt en meerdere horecagelegenheden. Daar komt nu ook de rest van de 38.000 vierkante meters aan winkels, horeca en bedrijfsruimten bij.
Een groot deel is al verhuurd, zegt a.s.r., onder meer aan Jumbo en H&M. Welke andere formules er komen, maakt de Utrechtse verzekeraar binnenkort bekend. Boven de winkels komen 762 appartementen en flink wat kantoren. Ook is er een school en een bibliotheek gepland in het gebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.