Veenendaler rent voor Longfonds naar Zwitserland

VEENENDAAL - Albert Koedam uit Veenendaal is dit weekend in zijn woonplaats gestart met een hardlooptocht van 928 kilometer. Met de actie hoopt hij 10.000 euro op te halen voor het Longfonds in Amersfoort.
De tocht startte zaterdagochtend en ging richting Nijmegen. Elke dag legt Koedam een afstand van een marathon af. Eind deze maand hoopt hij in het Zwitserse Davos te finishen. "Daar staat een Nederlandse kliniek waar mensen worden geholpen die aan astma lijden. Sommigen kunnen nog geen honderd meter lopen. Ik kan zo'n hardlooptocht voor het goede doel nu nog lopen en dat doe ik daarom ook."

EIGENWIJS

De Veenendaler liep in het verleden al talloze marathons, maar nooit eerder legde hij zo'n lange afstand achter elkaar af. Zijn vrouw Corrie staat hem de komende weken bij en is ervan overtuigd dat hij de eindstreep haalt. "Want is het zijn lichaam niet, dan is het zijn eigenwijsheid die hem er doorheen trekt. Hij zal vast mindere dagen hebben, maar die zal ik ook hebben. Maar we hebben elkaar! We zijn 35 jaar getrouwd, dus hier komen we ook wel doorheen!"
Bij het vertrek uit Veenendaal was ook wethouder Beckermann aanwezig. "Ik heb veel waardering voor Albert. Maar het zal zwaar worden onderweg en hij moet dan ook weten dat er heel veel mensen achter hem staan. En er is een goed doel waar hij het voor doet natuurlijk."
Koedam doet in totaal 21 dagen over zijn looptocht.

"Z'n eigenwijsheid trekt hem er wel doorheen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.