OM: 2 jaar cel voor Utrechtse serie-aanrander

UTRECHT - De Utrechter die begin dit jaar werd aangehouden in een grote zedenzaak moet twee jaar de jeugdgevangenis in. Dat was dinsdag de eis van het Openbaar Ministerie. Justitie houdt de 23-jarige Wesley de B. verantwoordelijk voor een verkrachting, een poging tot verkrachting en drie aanrandingen in 2010 en 2011.
Justitie wil dat de verdachte sowieso zestien maanden vastzit. Hij zou daarna twee jaar lang onder steng toezicht moeten staan. Zo zou de verdachte behandeld moeten worden en contact met de reclassering moeten onderhouden. Als hij zich niet aan deze regels houdt, wil justitie dat hij ook de resterende acht maanden celstraf uitzit.

JEUGDRECHT

De verdachte zou
in Utrecht en Groenekan hebben gepleegd. Hij wordt berecht via het jeugdrecht, omdat hij indertijd 17 jaar oud was. Dat betekent dat hij verplicht bij de behandeling van de zaak aanwezig is. Journalisten werden niet in de rechtszaal toegelaten.
Wesley de B. liep tegen de lamp nadat hij op kerstavond 2008 een 18-jarig meisje in IJsselstein had aangerand. Vanwege dat misdrijf, waarvoor hij drie weken cel en jeugdbegeleiding kreeg, moest hij dna afstaan. Door nieuwe technieken wezen die recent naar een van de zaken in 2010. De B. heeft meer zaken bekend. Na die oproep deden meerdere vrouwen aangifte.

VIJFDE FEIT

Eerder hield justitie De B. verantwoordelijk voor vier feiten, maar tijdens de rechtszaak bleek dinsdag dat er nog een aanranding aan de zaak is toegevoegd. Die zou hij in 2010 hebben gepleegd. Ook wordt hem wapenbezit ten laste gelegd.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Verslaggever Nikki Herr blikt dinsdagochtend vooruit op de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.