Kiosk Overvecht dicht vanwege illegale gokactiviteiten

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft een kiosk aan de Tiberdreef in Overvecht per direct gesloten. Volgens de gemeente vonden er illegale gokactiviteiten plaats en vormt het pand een direct gevaar voor de openbare orde.
Het pand werd begin april door de politie doorzocht in het kader van een groter onderzoek. De kiosk bleek toen onderdeel te zijn van een netwerk dat zich bezighield met illegaal gokken. Hierbij werden volgens de gemeente grote winsten gemaakt. De kiosk blijft in ieder geval een jaar dicht.

INVALLEN

Behalve de kiosk in Overvecht, doorzochten politiemensen, medewerkers van de Kansspelautoriteit en militairen ook locaties in Enschede, Amsterdam, Hengelo, Deventer en Arnhem. Bij de actie was ook de politie van Duitsland en Oostenrijk betrokken. Er werd voor meer dan 1 miljoen euro beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed en auto's.
De politie zei eerder dat de ogen gericht zijn op twee mannen uit Enschede die de spil vormen in het netwerk. Een van de mannen had bij zijn aanhouding meer dan 45.000 euro contant geld op zak. Dat is in beslaggenomen. In een pand in Enschede werd 300.000 euro gevonden.
De mannen zouden een voetbaltoto via gokzuilen hebben aangeboden. Ze worden er onder meer van verdacht dat ze geen kansspelbelasting betaalden en de inkomsten hebben witgewassen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.