Woerdense Tim in Turkije: "Het was een schietbaan"

WOERDEN - Doodsangsten heeft hij uitgestaan. De 20-jarige Tim van Dijk uit Woerden zit vannacht midden in de vuurlinie van de militaire couppoging in Turkije, zegt hij tegen RTV Utrecht. Terwijl militairen schietend de hotelkamers langs gaan, ligt Tim met zijn vrienden urenlang op de hotelkamervloer te wachten op wat er komen gaat.
Tim is in Turkije op vakantie en verblijft in Club Turban in Marmaris, tussen Bodrum en Antalya aan de Egeïsche Zee. Als hij vrijdagavond de berichten over de couppoging hoort, besluit hij er niet meer op uit te gaan maar veilig de situatie af te wachten in het hotel. In de loop van de avond wordt het onrustig in het hotel. Het verhaal gaat onder de gasten dat er een hoge militaire leider gegijzeld wordt gehouden op een kamer.

HELEMAAL LOS

"Vanaf twee uur probeerden we gewoon te slapen, we dachten: die militair wordt gewoon weggebracht. Maar toen kwam er een helikopter over en toen ging het helemaal los," zegt Tim, die een dag later nog erg aangedaan is. "Het was alsof je op een schietbaan staat, gewoon achter elkaar schieten, magazijnen los, gewoon alles los." Tim heeft vervolgens de hotelkamerdeur gebarricadeerd en de groep is naast het bed op de grond gaan liggen.
"Achteraf hebben we dus ook gehoord dat een gezin zo erg was geschrokken dat ze van het balkon zijn gesprongen." Zegt Tim. De uren in de hotelkamer vergeet hij nooit meer. "Met zijn allen dachten we: ze komen straks onze kamer in en dan is het gewoon over."
Later wordt bekend dat ook president Erdogan op dat moment in Marmaris zit. Die verblijft daar in een resort en coupplegers vallen hem aan.

OVERBOEKEN

Tim zit inmiddels in een hotel in Icmeler, waar vrienden van hem een kamer hebben. "Nu gaan we bellen met Corendon of we naar dit hotel over kunnen boeken en wat er verder mogelijk is." Maar het liefste wil Tim gewoon naar huis. "Met die vliegvelden is het ook nog één groot drama dus dat gaat hem ook niet worden."

"Het leek wel een schietbaan, het ging helemaal los"
Woerdense Tim in Turkije tijdens couppoging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.