Megadrukte bij bosbaden en zwemplassen

PROVINCIE UTRECHT - Iedereen wil genieten van het mooie weer en dat veroorzaakt flinke drukte bij de Utrechtse zwemplassen en bosbaden. Zo is er geen parkeerplek meer te vinden bij de Haarrijnse Plas. Op Twitter wordt opgeroepen om op de fiets te komen of naar de Maarsseveense Plassen te gaan.
Volgens een kassamedewerkster is het daarom inmiddels 'hartstikke druk' bij de recreatieplas in Maarssen. Er zijn meer dan zesduizend mensen aan het zonnen en er is een extra parkeerterrein opengegaan. Dat is niet gek want vandaag is de eerste officiële tropische dag van het jaar.
Het is een chaos op de Nieuweweg richting recreatieterrein Paviljoen De Strook in Maarssen. Volgens omwonenden is er veel onduidelijkheid over het éénrichtingsverkeer op de weg.
Door werkzaamheden zijn de borden niet duidelijk te zien en bezoekers van de recreatiestrook parkeren hun auto's daarom langs de kant van de weg. Voor het andere verkeer is het daaom moeilijk om te passeren.

BOSBAD

Bij het bosbad in Leersum zijn ook veel mensen aan het genieten. De politie hoopt dat mensen op de fiets komen, want ook hier staat het parkeerterrein vol. Ook bij het bosbad in Amersfoort begint het steeds drukker te worden. De eerste zonaanbidders stonden al om 9.00 uur op de stoep.
"Het loopt nog steeds lekker door. Het is aardig vol, maar nog niet handoekje aan handdoekje. Dat begint wel te komen", aldus medewerkster Johanneke.

ZONNIG

In Woudenberg en omgeving weten mensen het Henschotermeer te vinden, maar vol is het er nog niet. "Het is druk. Er zijn aardig wat mensen op de been, maar er zijn nog voldoende parkeerplekken vrij", aldus een medewerkster.
Het is "zonnig en gezellig" bij openluchtzwembad de Wetering in Houten. De medewerkers zijn daar vooral mensen aan het waarschuwen. Veel mensen zitten vol in de zon en zoeken te weinig de schaduw op.
In Utrecht vertoeven er zo'n 1200 mensen bij openluchtzwembad Krommerijn en daar valt het qua drukte juist mee volgens een medewerker. Veel Utrechters zoeken ook verkoeling bij verschillende bruggen. Zo liggen er veel mensen mensen bij de Muntbrug en duiken ze daar ook het water in.

Gezellige drukte bij de Maarsseveense Plassen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.