Grote uitslaande brand in Lopik

LOPIK - In het buitengebied van Lopik is een grote brand uitgebroken. Het vuur greep rond middernacht om zich heen in drie schuren aan de Graafdijk.
De brandweer heeft ervoor gezorgd dat het vuur niet verder uitbreidde dan de drie panden. Rond 1.45 uur was de brand onder controle. Het nablussen duurt zeker nog tot vrijdagochtend.
Mensen die in de buurt zijn moeten proberen geen rook in te ademen. Omwonenden is aangeraden uit voorzorg hun ramen en deuren te sluiten.

SCHUREN

Volgens de brandweer zijn de getroffen schuren onder meer van twee voegbedrijven. De derde schuur is een hobbyschuur waar mensen sleutelen aan crossmotoren en -auto's. "Daar staan wel wat stoffen opgeslagen die brandbaar zijn", zei een woordvoerder van de brandweer tijdens het blussen.
Volgens getuigen waren de rookwolken op grote afstand te zien. De wolken trokken over het buitengebied richting de Lek. Het kwam dus niet over bewoond gebied.
Er zit geen asbest in de panden. Voor zover bekend waren er geen mensen in het pand toen het vuur uitbrak, niemand is dus gewond.
Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Woordvoerder van de brandweer over de vlammenzee in Lopik.
Brand in schuren Lopik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.