Brandweer klaar met nablussen in Lopik

LOPIK - De brandweer was vrijdag aan het eind van de ochtend klaar met het nablussen van de grote brand aan de Graafdijk in Lopik. De schade aan de drie schuren is groot, maar voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Dat zegt de brandweer tegen RTV Utrecht.
De brand brak rond middernacht uit en de hulpdiensten rukten met groot materieel uit. De vlammen en rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien. Omstreeks 1.45 uur werd het sein brandmeester gegeven, maar de brandweer was nog uren bezig met nablussen.

GEEN ASBEST

De brandweer vertelde in het radioprogramma Utrecht is Wakker dat er geen gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen. Maar mensen die in de buurt waren moesten wel proberen geen rook in te ademen en ze moesten uit voorzorg ramen en deuren gesloten houden.
De getroffen schuren zijn onder meer van voegbedrijven. Een schuur is een hobbyschuur waar mensen sleutelen aan crossmotoren en -auto's. Ook maakte er een jonge ondernemer met zijn leerbewerkingsbedrijf gebruik van een schuur. Zijn werk is ook verwoest.

OORZAAK

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, vertelde de brandweer. Nu de brandweer klaar is met nablussen zal er onderzoek naar gedaan worden.

"Het nablussen kan nog uren duren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.