De Parade van start in het Moreelsepark

UTRECHT - De Parade gaat vrijdag van start in Utrecht. Het reizende gezelschap is de komende weken weer neergestreken in het Moreelsepark bij het Centraal Station.
Op de Parade spelen meer dan 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten. Het merendeel is speciaal voor het festival gemaakt. "Zo'n zestig medewerkers zijn vijf dagen lang bezig geweest om alles klaar te maken", zei zakelijk leider Ray van Santen vrijdagochtend op Radio M Utrecht.

GRATIS

Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. "Tot 16.00 uur is de Parade gratis, maar daarna moet je ervoor betalen", zegt de zakelijk leider.
De tournee is gestart Rotterdam en reisde daarna met alle tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht. De afsluiting is traditiegetrouw in Amsterdam. "De Parade is dit jaar supergoed ontvangen, maar we hadden alleen wel last van minder weer in Den Haag. Maar we hebben ook binnenvoorstellingen, dus iedereen moet gewoon komen als het regent", aldus Van Santen.

VASTE STROOM

De Parade is tot en met 7 augustus te zien in Utrecht. Het rondreizende theaterfestival De Parade draait daar dit jaar voor het eerst volledig op
, omdat dat beter is voor het milieu.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.