Gewonde Utrechtse wielrenner: "Wie weet wat er gebeurd is?"

Peter raakte gewond aan z'n gezicht.
Peter raakte gewond aan z'n gezicht. © Peter Vliegenthart
SCHALKWIJK/UTRECHT - Peter Vliegenthart is op zoek naar mensen die meer weten over een val die hij donderdag maakte met de racefiets. De Utrechter reed vroeg in de ochtend op zijn fiets van Houten naar Schalkwijk en raakte door nog onbekende oorzaak gewond. Hij kan zich niet herinneren wat er is gebeurd.
Het laatste wat Peter weet is dat hij ter hoogte van de brandweerkazerne in Schalkwijk een aanhanger van een tankauto zag staan aan de rechterkant op het fietspad. "Hierdoor was er slechts een zeer smalle fietsstrook beschikbaar, want aan de linkerkant lag betonbestrating met gaten erin. Mijn gedachte was direct dat ik moest uitkijken en voorzichtig moest rijden."

BLAUW OOG

Vanaf dat moment ging alles bij Peter op zwart. "Het eerste wat ik me kon herinneren was dat ik een man met de hond zag. Die sprak ik aan, omdat ik totaal gedesoriënteerd was. Ik vertelde hem dat ik niet meer wist waar ik was en dat ik gevallen was. Dat kon hij wel zien, want mijn gezicht was zwaar gehavend en ik had een donkerblauw oog."
De voorbijganger heeft Peter waarschijnlijk de goede weg gewezen, maar hij was pas om 7.45 uur terug in zijn woonplaats Utrecht. "Tussen 06.30 uur en 08.15 uur ben ik bijna de hele film kwijt. Ik weet niet wat er is gebeurd, hoe lang ik daar heb gelegen en hoe ik teruggefietst ben naar Utrecht."

MAN MET HOND

Peter, met wie het inmiddels weer beter gaat, is daarom nu op zoek naar getuigen. "Graag zou ik in contact komen met de man met de hond en eventuele andere mensen die me hebben gezien."
Iedereen die Peter kan helpen wordt gevraagd contact op te nemen met RTV Utrecht. Dat kan via nieuws@rtvutrecht.nl of via 030-8500500. De redactie zal ervoor zorgen dat de tips bij Peter terechtkomen.

Slachtoffer in De Servicelijn: "De man die me hielp had een hond bij zich"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.