Baarns zorgcentrum onder verscherpt toezicht

BAARN - Zorgresidentie Holland in Baarn is onder verscherpt toezicht geplaatst. Het is niet precies bekend waarom de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpt bij het luxe verzorgingstehuis aan de Javalaan.
Het centrum kwam twee weken nog in het nieuws, omdat de instelling een uitbraak van de MRSA-bacterie maar niet onder controle krijgt. De bewoners worden verpleegd door een vast team van medewerkers, maar de beruchte bacterie is resistent tegen antibiotica. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is daarvan op de hoogte.

VERBETERPLAN

Inspecteurs houden de residentie de komende tijd extra in de gaten. Zo zijn er aangekondigde en onaangekondigde controles op de agenda. Ook komt er een verbeterplan om de problemen aan te pakken.
Holland valt sinds een fusie eerder dit jaar onder woonzorgorganisatie Domus Magnus. Directeur Erwin Miedema schrijft op de website van de zorgkoepel dat hij de problemen serieus neemt. "We onderkennen de geconstateerde verbeterpunten, die de inspectie in het rapport heeft neergezet. Bij de recente fusie was het ons bekend dat locatie Holland extra aandacht verdiende."

VERTROUWEN

Miedema heeft er vertrouwen in dat de situatie zal verbeteren. "Wij hebben voorafgaand aan de fusie contact gezocht met de inspectie. Zij waren positief over het feit dat Domus Magnus zich over locatie Holland ging ontfermen. Na de fusie zijn we direct een verbeterplan gestart, maar we zijn er nog niet. In samenwerking met de inspectie gaan we werken aan de verdere aandachtspunten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.