15 maanden cel voor jonge serie-aanrander

UTRECHT - De 23-jarige Utrechter Wesley de B. krijgt 15 maanden jeugddetentie waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dat heeft de Utrechtse rechtbank dinsdagmiddag besloten. De rechter acht het bewezen dat hij drie verschillende slachtoffers in 2010 en 2011 heeft aangerand.
De Utrechter moet zich bovendien na zijn celstraf twee jaar lang aan verschillende voorwaarden houden. Als hij dit niet doet, moet hij alsnog de 6 maanden voorwaardelijke celstraf uitzitten. Ook moet De B. een schadevergoeding betalen aan een van de slachtoffers die daarom gevraagd had.

LAGERE STRAF

De straf is lager dan de twee jaar cel die
had geëist. Dat komt omdat het Openbaar Ministerie De B. ook verantwoordelijk houdt voor twee andere aanrandingen, maar de rechter vond dat in die zaken te weinig bewijs was.
De B. is begonnen met een behandeling voor zijn stoornis. De behandelaar heeft de rechter laten weten dat hij gemotiveerd is en dat beter met hem gaat. De Utrechter heeft zelf aangegeven dat hij nooit meer de fout in wil gaan. Ook dit is voor de rechter een reden om niet helemaal mee te gaan in de eis van justitie.
Om te voorkomen dat De B. ook daadwerkelijk geen strafbare feiten meer zal plegen, wordt hij na zijn gevangenisstraf intensief begeleid. Ook moet hij deelnemen aan een programma voor zedendelinquenten.

DNA

werd De B. na een DNA-onderzoek aangehouden voor een verkrachting in 2010. Op de J.C. Verthorenkade langs het Amsterdam-Rijnkanaal vergreep hij zich aan een skatende vrouw. Hij bedreigde haar met een mes.
Tijdens verhoren bij de politie bekende Wesley de B. nog veel meer aanrandingen en verkrachtingen. In die zaken was toen alleen nog niet bekend wie de slachtoffers zijn. Bij Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld deed de politie een oproep aan die vrouwen om zich te melden. Daarna deden er meerdere dames aangifte.

Justitieredacteur Nikki Herr: "De B. komt na zijn celstraf twee jaar lang onder streng toezicht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.