Utrechtse ontsnapt aan drama op brug

UTRECHT - Inge van Wijhe is zich dinsdag kapotgeschrokken toen ze met haar zoontje in de auto zat. De Utrechtse wachtte in haar auto voor een verkeerslicht op de Vondelbrug (op de Vondellaan), toen opeens de slagbomen van de brug naar beneden kwamen en de brug omhoog leek te gaan.
Gelukkig wist ze net op tijd weg te rijden. "Eerst gingen de slagbomen in tegenovergestelde richtingen dicht", vertelt Inge aan Bingo FM. "Toen begon ik al te toeteren."
"Tot overmaat van ramp zag ik de slagboom achter mij dichtgaan en toen die voor mij ook nog. Ik dacht: als die vrouw voor me niet wegrijdt dan moet ik haar maar aantikken ofzo. Gelukkig gaf zij gas en kon ik dat ook doen en kwam ik nog net onder de dalende slagboom door."

GEMEENTE

Inge meldde haar bizarre avontuur bij de gemeente. "Ik kreeg het antwoord dat ik moet wachten voor verkeerslichten. Toen brak mijn spreekwoordelijke klomp, want dat snap ik ook wel en die knipperden niet."

VERKLARING

Uiteindelijk kwam de gemeente met het verhaal dat de brugwachter, die de brug op afstand beheert, te vroeg de slagbomen naar beneden deed. Hij zou er echter voor hebben gezorgd dat de auto's alsnog tijd en ruimte hadden om de brug te verlaten voordat ie omhoog ging.

Inge van Wijhe in gesprek met Bingo FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.