Kritiek op FC Volendam: "Niet mijn manier van sport bedrijven"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg snapt niet dat FC Volendam dinsdagavond besloot van het veld te stappen tijdens het onderlinge oefenduel. "Je loopt niet weg, dat is niet mijn manier van sport bedrijven", zegt bestuurslid Jan van Diermen.
De voetballers van de Jupiler League-club stopten ermee omdat ze vonden dat Spakenburg te agressief speelde. Tot ontsteltenis van Van Diermen. "Ik moet zeggen dat ik het allemaal best wel redelijk mee vond vallen", zegt hij de ochtend na de wedstrijd.
"Het was natuurlijk een wedstrijd op het scherpst van de snede, er werd stevig geduelleerd met wat vervelende overtredingen. Maar absoluut geen reden om de wedstrijd te staken."

TRAINER

Toch liepen de spelers van FC Volendam, die toen met 0-1 voor stonden, kort voor de rust van het veld. "Ik heb begrepen dat de trainer van Volendam (Robert Molenaar, red.) daar een belangrijke rol in gespeeld heeft", zegt Van Diermen. "Hij had ook wat woorden met onze trainer."

'ONSPORTIEF'

"Volendam was niet meer te bewegen om de wedstrijd te hervatten. Wat in negen van de tien gevallen gebeurt in zo'n situatie. Even afkoelen en dan weer met frisse moed verder. Maar je loopt niet weg, dat is niet mijn manier van sport bedrijven.""

GEEN VECHTPARTIJ

Volgens Spakenburg zijn er geen klappen gevallen. Ook zou van vechtpartijen geen sprake zijn geweest. "Voor zover ik weet is in de wedstrijd één gele kaart uitgedeeld", zegt Van Diermen.
Ook zegt hij dat de spelers van FC Volendam graag verder wilden spelen. Maar de leiding van de club besloot niet meer terug te keren op het veld.
Tweededivisionist Spakenburg en profclub FC Volendam bereiden zich momenteel voor op het nieuwe voetbalseizoen. "Zaterdag gaan we hopelijk 90 minuten oefenen tegen Achilles '29", twitterde de Bunschotense club gisteravond.

Spakenburg-bestuurslid Jan van Diermen in gesprek met RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.