Drie jaar cel en tbs voor studentensteker

UTRECHT - Zeno van der V. moet van de rechter drie jaar de cel in. Ook krijgt hij tbs. Hij stak in maart de Veritas-studenten Brend en Sanne neer op de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht.
Volgens de rechtbank is de 23-jarige Van der V. schuldig aan poging tot doodslag. De man heeft een persoonlijkheidsstoornis en is verminderd toerekeningsvatbaar, daarom wordt hij niet beschuldigd van moord en valt de straf lager uit. Justitie eiste vier jaar cel en tbs, maar de rechter heeft een jaar minder gegeven.

CRIME PASSIONEL

Van der V. was verliefd op Sanne. Hij kon het niet hebben dat de liefde onbeantwoord bleef en wachtte Sanne op bij haar thuis. Brend was toen ook bij haar. Sanne kreeg een messteek in haar rug, daar hield ze een geperforeerde long aan over. Brend kreeg messteken in zijn nek en rug.
Kort na het drama probeerde Van der V. zelfmoord te plegen. Hij probeerde zichzelf op te hangen aan een brug, maar het touw was te lang en hij overleefde de val.
Ook Sanne en Brend overleefden het drama. Veel vrienden en studiegenoten van hen kwamen woensdag naar de rechtbank om de uitspraak te horen, twittert RTV Utrecht-verslaggever Martin de Wit.

TBS

De tbs-behandeling begint als Van der V. zijn celstraf heeft uitgezeten. "Gezien de aard en complexiteit van de problematiek zal dit volgens de psycholoog lang duren", zegt de rechtbank.

CONTACTVERBOD

Van der V. mag geen contact meer hebben met Sanne en Brend. Ook legde de rechter hem een gebiedsverbod op bij studentenvereniging Veritas.
De advocaat van Van der V. hoopte dat zijn cliënt een lagere celstraf zou krijgen. "Hij heeft vooral behandeling nodig."

Verslaggever Martin de Wit was bij de uitspraak en zag de reactie van de slachtoffers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.