FC Volendam: duel met Spakenburg was te grimmig

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De oefenwedstrijd tussen Spakenburg en FC Volendam dinsdagavond was te grimmig. Daarom is de Jupiler League-club van het veld gestapt.
Technisch manager Misha Salden van FC Volendam legt uit waarom coach Robert Molenaar besloot zijn elftal van het veld te halen. "Voor een oefenwedstrijd vond ik het te grimmig. Er waren opstootjes en de scheidsrechter kon het niet in goede banen leiden."
Spakenburg ontkent dat er is gevochten, maar Salden zag naar eigen zeggen spelers slaande bewegingen maken. "Vijf of zes man van beide kanten vlogen tegen elkaar op, dat kan nooit de doelstelling zijn van een oefenwedstrijd."
Kort voor de rust werd het duel gestaakt. De stand was toen 0-1 voor Volendam, dat de kleedkamer besloot op te zoeken.

JAMMER

"Ik vind het jammer dat we van het veld gestapt zijn, maar gezien de grimmige sfeer kon ik me er iets bij voorstellen. De fitheid van je spelers is belangrijker dan een gewenst resultaat."

REACTIE SPAKENBURG

Spakenburg is verbaasd dat Volendam er opeen mee stopte. "Ik moet zeggen dat ik het allemaal best wel redelijk mee vond vallen",
bestuurslid Jan van Diermen eerder tegen RTV Utrecht.
"Het was natuurlijk een wedstrijd op het scherpst van de snede, er werd stevig geduelleerd met wat vervelende overtredingen. Maar absoluut geen reden om de wedstrijd te staken."

Misha Salden reageert tegenover RTV Utrecht op de ophef.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.