Dierenambulance uitgebrand in Amersfoort

AMERSFOORT - De dierenambulance die de Dierenbescherming gebruikt voor voorlichting op scholen in heel Nederland is vorige week in brand gestoken. Het voertuig stond op een parkeerplaats in Amersfoort en blijkt onherstelbaar beschadigd. De Dierenbescherming start een inzamelingsactie om in ieder geval de spullen die in de auto lagen te kunnen vervangen.
Voor de Dierenbescherming is het verlies van de ambulance een grote strop. De wagen werd ingezet voor voorlichting en veel scholen hadden zich al aangemeld voor één van de gratis gastlessen in het nieuwe schooljaar.
De Dierenbescherming heeft de ambulance verzekerd, maar het geld van de verzekering is niet voldoende voor een nieuwe. Voorlopig komt er geen nieuwe ambulance, zegt Carmen Silos van de Dierenbescherming. "Dan heb je het over zo 100.000 euro en dat zijn geen bedragen die wij hebben liggen."
Om de lessen toch zo snel mogelijk te kunnen oppakken, hoopt de Dierenbescherming op giften om de materialen die in de ambulance lagen te kunnen vervangen. "Er lagen bijvoorbeeld grote knuffeldieren in, een brandcard en verschillende kooien", aldus Silos.
In totaal is er 10.000 euro nodig voor de materialen. Silos doet een beroep op ouders en dierenliefhebbers om geld te doneren. "Heb je kinderen die naar school gaan of begrijp je dat scholenvoorlichting heel erg belangrijk is, help ons dan", staat er op de site.

"Dan heb je het over zo 100.000 euro."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.