Utrechtse milieuorganisatie strikt AH voor samenwerking

UTRECHT - Milieuorganisatie Natuur & Milieu in Utrecht gaat met supermarktconcern Albert Heijn samenwerken om minder bestrijdingsmiddelen toe te passen bij de teelt van aardappelen, groente en fruit in Nederland. Dat hebben beide partijen donderdag bekendgemaakt.
Ook komt er meer biologisch geteelde groente en fruit in de schappen. Verder heeft de supermarktketen beloofd het groente- en fruitschap te verduurzamen. Onderdeel daarvan vormt het aanpakken van 28 bestrijdingsmiddelen die het meest schadelijk zijn voor dier en milieu.

GIF

Nederlandse tuinders en fruitkwekers die werken voor AH, mogen dat landbouwgif na 2018 niet meer gebruiken. Sommige bestrijdingsmiddelen op groente en fruit veroorzaken sterfte bij bijen en bij andere bestuivende insecten.
Natuur & Milieu prijst het concern dat het de leidende rol op zich neemt binnen de grote Nederlandse supermarktketens. De milieuorganisatie verwacht dat andere concerns snel zullen volgen.

TELERS

Samen kijken beide partijen naar de vraag welke bestrijdingsmiddelen wel en niet gebruikt mogen worden. Daarop vindt bij de telers onafhankelijke controle plaats.
AH streeft daarnaast naar zoveel mogelijk inkoop uit Nederland en de Nederlandse grensstreek, om daarmee het aantal transportkilometers te verlagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.