Beste kaas ter wereld komt uit Woerden

WOERDEN - De biologische Jerseykaas van de Woerdense kaashandelaar Treur heeft op een groot kaascongres in het Engelse Nantwich de titel 'Supreme Champion' gewonnen. Ook andere kazen van Treur vielen in de prijzen. Het familiebedrijf is apetrots en denkt dat de prijs veel kan opleveren.
De jury in Nantwich vond de Woerdense kaas de beste biologische kaas en de beste niet-Engelse kaas. De Jerseyhoeve Bio Schorren van de familie werd vervolgens uitgeroepen tot de beste kaas van bijna vijfduizend kazen die waren ingezonden.
Het product wordt gemaakt bij een zorgboederij in Ouddorp, met melk van koeien die grazen op weides tussen Zeeland en Zuid-Holland, zegt Treur. "Die leveren een melksoort die wat hoger in het vet zit." Daarna rijpen de kazen nog maanden op een speciale manier in een pakhuis in Woerden. "Dat is al zestig jaar ons vak en onze passie", zegt Treur.
De Woerdense kaasmaker denkt dat de verkoop van deze kaas door alle publiciteit een grote vlucht zal nemen. Zo besteedt de BBC veel aandacht aan de Woerdense kaas in een populair kookprogramma. "En door de prijs gaan nu deuren open die anders gesloten blijven."
Vorig jaar viel een kaas van de familie ook al goed in de smaak in Nantwich en won toen al een prijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.