Oude werkplaats NS wordt domein gezinnen

UTRECHT - De voormalige Bovenbouwwerkplaats van de NS aan de 2e Daalsedijk in Utrecht wordt een jaar lang het domein van Uitgeverij Snor. Die trapt af met het Snorfestival eind september. Eerder wilde het cultureel warenhuis DEPOT zijn intrek nemen in de treinloods maar dat ging niet door.
De tien jaar oude Uitgeverij Snor wil in de loods een kleinschalig evenement organiseren voor jonge gezinnen. Tijdens het Snorfestival op 25 en 26 september zijn er allerlei workshops, zoals kalligrafie en robotbouwen.
Hoe het programma er na het festival uit gaan zien, weten de initiatiefnemers nog niet. Wel is duidelijk dat de focus op gezinnen blijft liggen en dat de buurt er zes dagen in de week welkom is voor een kop koffie.
Er wordt samengewerkt met bevriende koks, schrijvers, illustratoren, fotografen, kunstenaars en met Flow Magazine. Die zullen zich tijdelijk op het terrein vestigen en mini-evenementen organiseren.

DEPOT

Eerder was cultureel warenhuis DEPOT in de running om de oude loods te exploiteren. Dat ging op het laatste moment niet door. Volgens de ondernemers wilde de NS maximaal 500 mensen op het terrein en dat zou te weinig zijn om DEPOT rendabel te maken. Ook zou DEPOT tot laat in de avond open willen blijven, wat ook niet zou kunnen.
De initiatiefnemers van DEPOT hadden al een huurovereenkomst met de NS en wilden dit jaar beginnen met de verbouwing. Er was 600.000 euro bij elkaar gebracht door onder meer de gemeente Utrecht, Triodos Bank en Grolsch. DEPOT heeft juridische stappen tegen NS aangekondigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.