"Drankverbod in winkels lijkt wel een heksenjacht"

NIEUWEGEIN - De VVD in de Tweede Kamer vindt dat de Slijtersunie niet voor ondernemers opkomt. De belangenclub kreeg het donderdag in de rechtszaal voor elkaar dat Nieuwegeinse winkeliers geen drank meer mogen verkopen.
De ondernemers deden mee aan een proef die in meerdere gemeenten gehouden wordt, waar onder in Nieuwegein. Een bloemist kon zo bijvoorbeeld een flesje jenever verkopen aan zijn klant. Maar de rechter zegt nu dat iedereen die drank verkoopt, zich moet houden aan de Drank- en Horecawet.

HEKSENJACHT

VVD-Kamerlid Erik Ziengs vindt het te zot voor woorden. "Eerst klaagden ze de Vereniging Nederlandse Gemeenten aan die de proef initieert en nu elke individuele gemeente. Ik heb de indruk dat er sprake is van een heksenjacht. Ik heb ook de indruk dat deze Slijtersunie niet goed bezig is. Er is juist een verandering nodig in winkelland en ik denk niet dat zij daar aan bijdragen."
De VVD is druk bezig met een wijziging van de drank en horecawet. Die moet ervoor zorgen dat er ruimte komt voor experimenten zoals de verkoop van drank in winkels.

TELEURSTELING

Winkeliers in Nieuwegein zijn
over de uitspraak van de rechter in het kort geding tussen de Koninklijke SlijtersUnie en de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.