Utrechtse en Amersfoortse terrasjes duurder dan vorig jaar

PROVINCIE UTRECHT - Voor een rondje op de terrasjes in Utrecht en Amersfoort moet dit jaar meer betaald worden dan vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.
Een rondje in Amersfoort kostte in 2015 nog 20,88 euro. Dit jaar moet daar 21,85 euro voor betaald worden. Daarmee staat de keistad op plaats 8 van de lijst met duurste terrasjes. Vorig jaar stond Amersfoort nog op plek 13.

BUITENLUCHT

Utrecht is gedaald in die lijst van plek 5 naar plek 11, maar dat wil niet zeggen dat een drankje in de buitenlucht goedkoper is geworden. De prijs van 2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rosé steeg van 21,65 euro naar 21,80 euro.
De landelijke terrasprijs is dit jaar gemiddeld met 2,4 procent gestegen. Breda is de goedkoopste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Breda is 20,43. Dit is 1,4 procent hoger dan vorig jaar. Amsterdam is opnieuw de duurste terrasstad van Nederland. Een rondje kost daar 23,60 euro.

INKOOPPRIJS

Uit onderzoek blijkt dat de stijging van de inkoopprijs niet volledig wordt doorberekend aan de Nederlandse consument. Het afgelopen jaar steeg de inkoopprijs van bier met circa 3 procent. De horecaondernemers verhoogde de prijs voor een fluitje met 2 procent. De inkoopprijs van koffie steeg de afgelopen vijf jaar met 28 procent.

Bram Kosterink legt uit waarom de horeca in Amersfoort duurder is dan Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.