Zwarte zaterdag al vroeg van start

PROVINCIE UTRECHT - Vakantiegangers die met de auto op vakantie gaan, moeten vandaag rekening houden met lange files. Zwarte zaterdag is dit jaar al vroeg begonnen. Op de Autoroute du Soleil (A6/A7) tussen Dijon en de Middellandse Zee stond zaterdagochtend vroeg al ruim 60 kilometer file, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag.
In Frankrijk is de file inmiddels opgelopen tot 300 kilometer. Op de A7 staat inmiddels 100 kilometer file. De vertraging loopt in de uren.
Vakantiegangers die het vliegtuig pakken vanaf Schiphol, krijgen zaterdag ook te maken met stilstaand verkeer. Dit heeft te maken met controler door de Marechaussee in verband met dreiging.
Op de alternatieve A71 (via Clermont-Ferrand) is het ook erg druk. Door een ongeluk bij Clermont-Ferrand onstond een lange file. Op de A10 richting Bordeaux moet men rekening houden met een extra reistijd van een uur.

TUNNEL

In Zwitserland is de wachttijd voor de Gotthardtunnel al vroeg in de ochtend 1,5 uur. Dit komt vooral doordat zaterdag ook veel Duitsers op vakantie gaan.
Vanaf München richting Oostenrijk (A8) staat al de hele nacht van vrijdag op zaterdag file. Automobilisten stuitten daar op dik 25 kilometer file. Een vrachtwagen met pech op de A3 richting Passau zorgt daar voor oponthoud.

UTRECHT

In regio Utrecht rijdt het zaterdagmorgen nog goed door. Er zijn rond 08.30 uur nog geen files te melden.
De VID verwacht de piek rond lunchtijd. Dan kan in Frankrijk de totale lengte van de files zijn opgelopen tot 800 kilometer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.