"Verkeersstroom Ultrasonic Festival moet beter"

MAARSSEN - De politie heeft zaterdag de verkeersregelaars moeten ondersteunen bij het Ultrasonic Festival bij de Maarsseveense Plassen. Na afloop van het festival ontstond er een verkeerschaos.
Voor een goede verkeersdoorstroming was tijdens het evenement een verkeersplan van kracht. Ondanks die maatregelen moest de politie toch te hulp schieten. Het dancefestival in Maarssen is zaterdag door 11.000 mensen bezocht.
Op het festival zijn ook nog drie mensen aangehouden. Twee mannen van 25 en 26 jaar zijn overgedragen aan de politie voor drugsbezit en een 19-jarige man is aangehouden voor mishandeling.

GELUIDSOVERLAST

Een paar omwonenden klaagden over geluidsoverlast. Volgens de gemeente en politie heeft de organisatie zich echter wel aan de regels gehouden.
Bewoners van het gebied ondervinden al jaren geluidsoverlast. Daarom zijn nieuwe afspraken gemaakt voor de volgende editie. De bewonersvereniging en de gemeente tekenden een convenant, waardoor bewoners in het vervolg meer inspraak hebben bij dit soort evenementen.
Vorig jaar werd het Ultrasonic Festival afgelast vanwege stormachtig weer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.